Italijanski restoran

La piazza

Kreatori La Piazze, Srđan Stojanović i Aleksandar Škipić, stvorili su nenametljivo moderan ambijent uz meni sa očekivanim standardima i neočekivanim novitetima u bojama i ukusima koji redefinišu poimanje italijanske kuhinje.

Originalni recepti

Fabio rondelli

Naš stalni konsultant i čovek koji je pomogao oko postavke picerije je Fabio Rondelli. Fabio je preneo iskustvo i originalne recepte s’ obzirom da je iz Bolonje, kolevke lazamki, raviola, tortelina, fetućina…

Sve vrste pasta pripremaju se u samom restoranu, čime se postiže idealna podloga za dalje kombinacije začina i sastojaka.

Fettuccine alla Adriatica donose mediteranski šmek u kombinaciji ribe list, vrganja i čeri paradajza, dok taljatele Lardo efektno povezuju sve intenzivne elemente (pekorino, crni luk, bosiljak, sušeni paradajz) u veoma skladnu kombinaciju.

La Piazza od 2007

Autentično i različito

Šarmantne varijacije na poznate teme poput lazanjeta, sa testom kao za lazanje, u pikantnoj kombinaciji sa brezaolom (lombardijska pršuta), onaj su momenat koji potvrđuje iskorak kakav Piazza donosi na beogradsku gastro scenu.

Slično intrigantan doživljaj donose i ravioline neobičnog punjenja od kestena i krompira, kao i ravioli alla zefrano sa punjenjem od rikote i aromatičnih trava u prelivu sa žalfijom. Po opštem ubeđenju „najobičniji“ deo ponude, pica, zapravo više je nego ubedljiva, verovatno i ponajbolja u gradu. Iz peći na drva stižu sve sami klasici pica, ali kakvi! 

Savršenog testa, prave mere „tankoće“, sa efektnom kombinacijom sastojaka koji, kao i samo brašno, stižu direktno iz Italije. Skrećemo pažnju na specijalitete sa pršutom San Daniele kao i novitet u ponudi rižoto sa bundevom i montazio sirom, efektan slatkasto-slani miks kome dekoracija aćeto balzamika nije samo ukras, već i onaj sastojak koji pravi razliku.

Mesni odeljak je sveden ali efektan, a najupečatljivije ga predstavlja taljata pripremljena na maslinovom ulju, servirana uz masline iz ligurije i posuta originalnom piranskom solju. U delu sa poslasticama odskače famozni čokoladni tart preliven domaćim sirupom od jagoda, kao i odličan topli kolač od jabuke sa sladoledom od vanile, dok je logičan završetak sjajne pizza storie – pica sa nutelom ili glaziranim voćem.

Autentična pizza

Italijansko testo Divella sa pravom merom originalnih začina.

Italijanska pršuta

Specijaliteti sa pršutom “San Daniele”.

Poslastice

Posebni ukusi kolača koje niste probali do sada.

posetite nas

Restoran se u prvoj godini proširio i sad poseduje 90 sedećih mesta kao i 70 mesta u otvorenoj letnjoj bašti.

Otvoren je svakog dana od 09 – 24h. Doručak se služi do 12h dok se kuhinja zatvara u 23h. Nedeljom restoran radi od 17 – 24h kada služi samo picu.