Kreatori La Piazze, Srđan Stojanović i Aleksandar Škipić, stvorili su nenametljivo moderan ambijent uz meni sa očekivanim standardima i neočekivanim novitetima u bojama i ukusima koji redefinišu poimanje italijanske kuhinje.
Naš stalni konsultant i čovek koji je pomogao oko postavke picerije je Fabio Rondelli. Fabio je preneo iskustvo i originalne recepte s’ obzirom da je iz Bolonje, kolevke lazamki, raviola, tortelina, fetućina…
Sve vrste pasta pripremaju se u samom restoranu, čime se postiže idealna podloga za dalje kombinacije začina i sastojaka.
Fettuccine alla Adriatica donose mediteranski šmek u kombinaciji ribe list, vrganja i čeri paradajza, dok taljatele Lardo efektno povezuju sve intenzivne elemente (pekorino, crni luk, bosiljak, sušeni paradajz) u veoma skladnu kombinaciju.
Šarmantne varijacije na poznate teme poput lazanjeta, sa testom kao za lazanje, u pikantnoj kombinaciji sa brezaolom (lombardijska pršuta), onaj su momenat koji potvrđuje iskorak kakav Piazza donosi na beogradsku gastro scenu.
Slično intrigantan doživljaj donose i ravioline neobičnog punjenja od kestena i krompira, kao i ravioli alla zefrano sa punjenjem od rikote i aromatičnih trava u prelivu sa žalfijom. Po opštem ubeđenju „najobičniji“ deo ponude, pica, zapravo više je nego ubedljiva, verovatno i ponajbolja u gradu. Iz peći na drva stižu sve sami klasici pica, ali kakvi!
Savršenog testa, prave mere „tankoće“, sa efektnom kombinacijom sastojaka koji, kao i samo brašno, stižu direktno iz Italije. Skrećemo pažnju na specijalitete sa pršutom San Daniele kao i novitet u ponudi rižoto sa bundevom i montazio sirom, efektan slatkasto-slani miks kome dekoracija aćeto balzamika nije samo ukras, već i onaj sastojak koji pravi razliku.
Mesni odeljak je sveden ali efektan, a najupečatljivije ga predstavlja taljata pripremljena na maslinovom ulju, servirana uz masline iz ligurije i posuta originalnom piranskom solju. U delu sa poslasticama odskače famozni čokoladni tart preliven domaćim sirupom od jagoda, kao i odličan topli kolač od jabuke sa sladoledom od vanile, dok je logičan završetak sjajne pizza storie – pica sa nutelom ili glaziranim voćem.
Italijansko testo Divella sa pravom merom originalnih začina.
Specijaliteti sa pršutom “San Daniele”.
Posebni ukusi kolača koje niste probali do sada.
Restoran se u prvoj godini proširio i sad poseduje 90 sedećih mesta kao i 70 mesta u otvorenoj letnjoj bašti.
Otvoren je svakog dana od 09 – 24h. Doručak se služi do 12h dok se kuhinja zatvara u 23h. Nedeljom restoran radi od 17 – 24h kada služi samo picu.